Лекари в "Пирогов" с нов ултиматум

Лекари в "Пирогов" с нов ултиматум | StandartNews.com

София. Ден след като ръководството на "Пирогов" уволни шефовете на уролозите и анестезиолозите в клиниката, медиците там поставиха нов ултиматум. "Ако проф. Славчо Кънев не се върне на работа при нас, на 10 януари ще напуснем всички", заявиха уролозите пред bTV.

Причина за скандала станаха изострените отношения между уролозите и анестезиолога д-р Цветан Борисов. По думите им той се държал грубо, обиждал ги. Д-р Борисов обаче отрече всички тези обвинения пред "Стандарт". Той заяви, че основният конфликт в клиниката идва от разпределението на средствата за избор на екип. От "Пирогов" отказаха коментар, но по-късно стана ясно, че предлагат да върнат проф. Кънев на работа, за да запазят уролозите си.

Междувременно от здравното министерство назначиха втора проверка в "Пирогов". В момента тече инспекция на "Медицински одит", но Таня Андреева иска в болницата да влезе и инспекторатът на МЗ. Според нея е недопустимо да се стига до такова напрежение и оставки в подобни случаи. Преди дни от болницата пък сезираха етичната комисия на лекарския съюз да се намеси в този спор. "Получихме писмото и сега го препратихме на столичната колегия, защото така е по устав", обясни д-р Петко Загорчев, председател на етичната комисия към БЛС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай