Лекари спасиха ужилена от пчели жена

Лекари спасиха ужилена от пчели жена | StandartNews.com

4-5 пчели нападнаха и ужилиха 28-годишната стопанка, която дошла да нагледа пчелина в симитлийското село Горно Осеново. Инцидентът е станал към 17,30 часа в понеделник. За щастие лекарите са успели да спасят жената, която е от Благоевград.

Радослава била с майка си край кошерите, за да й помогне. Изведнъж няколко от пчелите забили жилото си в нея.

„Нямам представа защо са я нападнали. Аз бях предния ден там и всичко бе наред. за наш късмет горе е бил и зет ми Иван, който бил с високопроходим автомобил „Нива". Успя да я свали до село Марулево по черния път. Там я чакахме с линейката, която не можеше да се качи по-нагоре. Лекарят веднага би инжекция на дъщеря ми. Към 19,30 часа я настаниха в реанимация на благоевградската болница", разказа бащата на пострадалата Захари Анастасов.

Много бързо пациентката излезе от шока и се възстанови, казаха медици. Към полунощ ужилената жена е освободена за домашно лечение.

„Благодарим на лекарите, че я спасиха. Не знаехме на кой свят сме веднага след инцидента. Голям проблем за хората в Горно Осеново, а те са 15-20 души, е липсата на нормален път. И откъм село Хърсово, и откъм село Долно Осеново почти няма достъп за леки коли и за линейки. Зимата често се налага да се носи хляб с коне. Крайно време е да се направи път. Че при по-сериозен инцидент, тамошните хора са обречени на смърт", категоричен е Захари Анастасов.

.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай