Легендарна дискотека стана на пепел. Отмъщение ли е?

Преди години заведението бе сред най-оборотните

Легендарна дискотека стана на пепел. Отмъщение ли е? | StandartNews.com

Легендарна дискотека в Бургас изгоря като факла. Голям пожар лумна край Северния плаж в Бургас. В 05:16 часа тази сутрин е получено съобщение за бедствието, съобщиха от ОД на МВР – Бургас, предаде „Флагман”.

Бившата дискотека “Планета”, която е на морската ивица, стана на пепел. Рано сутринта към мястото на инцидента се отправили полицейски екипи и три противопожарни автомобила със седем огнеборци.

Констатирано е, че неработещото заведение е обитавано от двама бездомници – българин и поляк. Пострадал е 46-годишният българин. Той е с изгаряния около 20 процента по лицето, ръцете и гърба. Откаран е за лечение в Клиниката по изгаряния във Варна.

От огъня заведението е изгоряло напълно. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване. Предстои извършването на оглед в светлата част на денонощието.

Няма данни пожарът в култовата бургаска дискотека „Планета” да е заради отмъщение или конкуренция, съобщи източник на Флагман.бг.

От близо година и половина нощният клуб не работи и се е превърнал в призрачно място, обитавано от бездомници.

Работната версия е, че двамата клошари – българин и поляк, тази нощ са предизвикали огнения ад.

Дискотека „Планета” бе меката на нощния живот в морския град, докато работеше и любимо място за феновете на попфолка. Всички те бяха изненадани от факта, че това лято чалготеката изобщо не отвори врати.

Беше ясно, че няма да работи и през лятото на 2023 година, тъй като договорът на наемателя изтича през април т.г. и е малко вероятно да бъде продължен, тъй като има и натрупани задължения към Министерството на туризма в размер на 43 хил.лева, а и мястото е специфично и се изисква добър мениджмънт и ноу-хау, което да помогне за реализирането на успешен проект.

Наемателят, който успя да разработи тази ивица от известно време изнася бизнеса си към София. След него едва ли някой друг би могъл да изгради по-успешна концепция за "Атанасовска коса 1" (наименованието на тази част от плажа, обхващата 300-метровата ивица от бившия ресторант Фиеста към Солниците), тъй като конкуренцията от намиращия се в съседство Северен плаж е много сериозна, а и там работят успешно няколко нощни заведения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай