Понеделник,

Леден душ в половин София. Къде остават без топла вода

От: СТАНДАРТ -
568
Леден душ в половин София. Къде остават без топла вода
A
A
A

Голяма част от София остава без топла вода в началото на август. Причината е планирано спиране на ТЕЦ „София Изток“ от 2 до 11 август. То ще засегне 6 274 абонатни станции.

В същото време, за период от 7 дни – от 2 до 9 август, ще бъде преустановена работата и на топлорайон „София“, съобщават от „Топлофикация”.

„Планирали сме ремонтните работи да започнат по време на най-активния летен сезон, когато повечето хора са извън София. Постарали сме се максимално да ограничим броя на засегнатите потребители. От около 4400 абонатни станции в топлорайон „София”, по време на ремонта, без топлоподаване ще останат 3800. Останалите 600 ще бъдат захранени от съседните отоплителни централи на топло районите „Люлин” и „Земляне”, коментира Инж. Николай Николов, директор на ТР „София“.

Спирането на топлоподаването ще засегне кварталите, които се захранват от ТР „София Изток“ и ТР „София“. Това са кв. „Яворов”, кв. „Гео Милев”, кв. „Изток”, кв. „Изгрев”, кв. „Лозенец”, ж.к. „Дианабад”, ж.к. „Младост 1, 1А, 2, 3 и 4”, кв. „Витоша”,  жк. „Дружба 1 и 2”, участък от централна градска част и др.

Основната причина за спирането на ТЕЦ „София Изток“ е нуждата от изпитание на газопровода от газоразпределителна станция „Казичене“ до централата в присъствието на Изпълнителна дирекция технически надзор /ИДТН/ към ДАМТН.

Ако при тестовете се установи проблем, топлоподаването може да бъде отложено. „Допълнително може да отнеме от един до седем-осем дни, зависи от степента на авариралия участък“, каза директорът на ТЕЦ „София Изток” Росен Флоров.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички