Куриоз! Защо депутат иска пари на ръка

Имал да плаща кредит и издръжка

Куриоз! Защо депутат иска пари на ръка | StandartNews.com

Куриозен случай по време на обсъждането на промените в парламентарния правилник от временната комисия, която се занимава с него.

На заседанието в сряда беше прието депутатите да не са задължени да получават възнагражденията си по банков път, ако не желаят, или нямат сметка.

Това предизвика спор между председателя на комисията Настимир Ананиев и депутатите от ГЕРБ Анна Александрова и Христо Гаджев. В него се намеси и народният представител от "Демократична България" (ДБ) Иван Димитров, който каза, че няма банкова сметка и не желае да си открие. След това изказване изглеждаше, че в НС ще плащат заплатите в брой именно заради един депутат без банкова сметка.

Годишният доход на Иван Димитров се оказа 20 хиляди лева, според декларацията му. Според данните той има кредит от 5000 лв., издръжка от по 4500 лв. и кредит от 432 436 лв.

"Когато опитате да обосновете в дебат нещо, казвате реплики като моите. Имам банкова сметка, нямам проблем", разкри той и допълни: "Когато гласуваме правилника, приемаме правила само за НС, а те трябва да са за всички."

"Ако Вие нямате банкова сметка на края на месеца, как да получите парите си?", попита Димитров журналистите. "Ако не Ви се плати, то може да го осъдите, обясни депутатът от "Демократична България". Народният представител бе категоричен, че ще получава заплатата си по банков път и разкри, че досега не е получавал парите си на ръка. Димитров потвърди, че има деклариран кредит.

Според Иван Димитров на вчерашното гласуване само четирима души са били "за" да се плаща само и единствено по банков път.

Атанас Славов от "Демократична България" разкри, че получава заплатата си по банков път: "Но е и факт, че има депутати, които искат парите си кеш и това е право на всички български граждани, при положение, че са платени всички осигуровки и данъци."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай