Кунчев: Да стиснем зъби още малко!

Говорим най-вероятно за последна за този сезон вълна

Кунчев: Да стиснем зъби още малко! | StandartNews.com

Стиснете зъби още малко. Говорим най-вероятно за последна за този сезон вълна. Ако успеем да се справим и да минем без много жертви, би било добре. С тези думи към гражданите се обърна главният здравен инспектор Ангел Кунчев в студиото на БНТ. 

В момента тече съвещанието на Областния щаб на София, на което се разглеждат мерките, които да се въведат от края на седмицата. Новите мерки се внасят като предложение от шефа на Столичното РЗИ Данчо Пенчев, но Ангел Кунчев стои зад тях напълно.

Сред тях са преминаване на учениците изцяло на дистанционно обучение, затваряне на детските градини, заведенията, фитнесите, моловете, игралните зали и всякакви обекти, които събират повече хора.

Ангел Кунчев не се нае да каже предварително дали мерките ще бъдат приети, тъй като се отчитат много фактори, включително и икономически, а и психологически, тъй като всички са наясно, че умората и пренапрягането на гражданите са големи.

Все пак на първо място трябва да са болниците и дали те могат да поемат болните и да им дадат здравни грижи, обясни Кунчев.

На този етап се обмисля въвеждане на мерките за срок от две седмици, въпреки че Кунчев предупреди, че реалистичният срок за преминаване на настоящата вълна е 3 до 4 седмици: "По-точно би било да говорим за натоварване 3 до 4 седмици и след това спад на случаите."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай