Краткотраен дъжд в Западна България

Максималните температури ще са между 13° и 18°

Краткотраен дъжд в Западна България | StandartNews.com

Днес ще е предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има след обяд над западните райони от страната и на места там ще превали краткотраен дъжд. Източният вятър ще се усили и ще е поривист. Максималните температури ще са между 13° и 18°.

Над Черноморието ще бъде слънчево, но ветровито. Ще духа умерен до силен източен вятър. Максималните температури ще са между 11°-14°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали дъжд, над около 2000 метра - сняг. Ще духа умерен вятър от изток-североизток, а по високите и открити части ще се ориентира от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 6°, на 2000 метра - около 0°.

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

В четвъртък и петък ще има разкъсана облачност, предимно значителна през първия ден над западната половина от страната. Ще духа до умерен изток-югоизточен вятър. Минималните температури ще са между 0° и 5°, дневните ще се повишават, по-съществено през втория ден, когато максималните ще са между 18° и 23°. По-ниски ще остават температурите по Черноморието. В събота вятърът ще остане с източна компонента, временно ще се усили. Още малко ще се затопли. Облачността ще се увеличи. По-късно през деня в събота в югозападните райони ще превали краткотраен дъжд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай