Кой ще плаща компенсация за по-ниските пенсии? Предложението

1 милион и 68 хиляди пенсионери са ощетени в размера на пенсиите си

Кой ще плаща компенсация за по-ниските пенсии? Предложението | StandartNews.com

Парламентарната група на ГЕРБ ще внесе предложение добавките и компенсациите към пенсиите да бъдат извадени от бюджета на Националния осигурителен институт и да се изплащат през Агенцията за социално подпомагане, обяви в профила си във Фейсбук председателят на групата на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Тя изнася данни на НОИ, според които 1 милион и 68 хиляди пенсионери са ощетени в размера на пенсиите си.

Очаква се на заседанието на Народното събрание по-късно днес парламентарната група да не подкрепи законопроекта за удължаване срока на действие до 31 март на законите за държавния бюджет, на Здравната каса и на Държавното обществено осигуряване.

Атанасова подчертава още, че между първо и второ четене ще настояват стандартът за социални услуги от 1 април да бъде много по-висок, а коефициентът за формиране на възнаграждението на личните асистенти да стане 1,4, както е предвидено в закона за личната помощ.

Десислава Атанасова ще участва дистанционно в работата на парламента, тъй като е под карантина след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента, след което стана ясно, че председателят на парламента Никола Минчев е с положителен тест за коронавирус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай