Кошмарът в Пловдив продължава! Какво още ще затворят

Нови възлови булеварди разкопани от 1 юли

Кошмарът в Пловдив продължава! Какво още ще затворят | StandartNews.com

Затворените възлови улици заради ремонти в Пловдив, които направиха кошмарен живота в града, ще се увеличамат. 

След 1 юли се очаква да бъдат затворени бул. "Васил Априлов", бул. "Руски" и ул. "Иван Вазов" в района на кръговото на Централна гара. Такава е заявката на "Трейс Груп холд", които изпълняват строителните дейности по пробива на Централна гара, пише trafficnews.bg. 

Вече има одобрена схема с алтернативни маршрути за движение, като целта е да не затваря изцяло движението по бул. "Христо Ботев", коментира директорът на ОП "Организация и контрол на транспорта" Георги Стоилов.  Автомобилите ще се движат двупосочно като преминават по алтернативното трасе, изградено през паркинга пред гарата. 

"Руски" и "Иван Вазов" ще бъдат затворени само в частта си до колелото, но "Васил Априлов" ще бъде затворен още от колелото на кръстовището с ул. "Любен Каравелов", тъй като там предстои да се подменят и ВиК тръби. 

Според плановете на "Трейс", този етап трябва да приключи до 15 септември и движението по "Руски" и "Иван Вазов" да бъде възстановено. "Васил Априлов" ще остане затворен за следващия етап на проекта. 

Макар че строителят ще използва летния период, трафикът в града, който и сега е тежък,  ще бъде изключително затруднен. 

Крайният срок за завършването на проекта е лятото на 2024 година. 

Преди това обаче Бетонният мост трябва да бъде затворен за движение, за да бъде ремонтиран. Причината е, че от НКЖИ трябва да повдигнат линиите, а това ще направи невъзможно преминаването на влаковете.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай