Събота,

Кошмар за жена в наш зоопарк! Последствията

От: Редактор -
1115
Кошмар за жена в наш зоопарк! Последствията
A
A
A

Много драматична случка в наш зоопарк, а потърпевшите още не могат да се опомнят от изненадата и последствията.

Пони отхапа пръстите на жена в старозагорския зоопарк. Инцидентът е станал преди повече от седмица, а за него сигнализира потърпевшата и семейството ѝ до TrafficNews.

27-годишната Ани е от Пловдив, омъжена и майка на невръстно момиченце. През серията от почивни дни около Гергьовден тя и семейството ѝ решават да посетят зоопарка в Стара Загора.  Времето било слънчево и топло, дъщеричката ѝ не спирала да се усмихва и почти пред всеки обитател позирала пред обектива на мама и тати.

Така и пред ограждението на черно-бялото пони. По-малко от минута след снимката, Ани се приближила до животното. То, от своя страна, любопитно подало муцунка през мрежата.

Тласната от любовта към животните, 27-годишната пловдивчанка пъхнала ръка в клетката, за да погали малкото пони. Докато го милвала обаче понито завъртяло глава и захапало ръката на Ани.

Последвал писък и жената рязко извадила ръка от мрежата. Това видяла, че един от пръстите, както и част от кутрето липсвали. Освен това липсвала кожа и от дланта, която заедно с пръстите, били погълнати от животното.

"Само за секунди животното се обърна и захапа ръката ѝ, откъсна ѝ пръстите и ги погълна. За секунди жена ми изпадна в шок, над 20 души се събраха около нас. Една жена повика Бърза помощ“, разказа съпругът на Ани – Благо.

Служители се притекли на помощ. Семейството веднага е потърсило помощ в болницата, намираща се непосредствено до градината.

Ани била хоспитализирана и по спешност ѝ била извършена операция. До 12 май пловдивчанката била в лечебното заведение, а сега е в дома си. Все още ужасните мигове от онзи иначе прекрасен ден продължават да се въртят пред погледа на 27-годишната жена.

„Детето още е уплашено, а ние не спираме да мислим за случилото се“, коментира семейството. Пловдивчаните най-вероятно ще потърсят правата си по съдебен ред.

Кой обаче носи вина за случилото се?

„Ръководството на Община Стара Загора е запознато с инцидента, случил се на територията на Зоопарка на 8 май. При преглед на записите от системата за видеонаблюдение е видно, че пострадалата, заедно с придружители, преминава покрай две указателни табели, съдържащи забрана за хранене и досег до животните.

Табели, съдържащи правилата за поведение на посетителите, има на територията на целия зоопарк. Ръководството на Община Стара Загора изразява съжаление към пострадалата и използва случая да апелира посетителите да бъдат отговорни към себе си и животните", се казва в официалната позиция на Община Стара Загора. Приложени бяха и снимки от деня на инцидента. 


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com