Кошмар пред училище. Таксиджия откри стрелба

Причината - деца хвърляли снежни топки

Кошмар пред училище. Таксиджия откри стрелба | StandartNews.com

Таксиметров шофьор е открил стрелба пред училище в София, а след това е избягал. За инцидента, станал в понеделник около 14 часа, е алармирал ученик с писмо до bTV. 

По думите му пред гимназията му е била извършена стрелба с боен пистолет от таксиджия, който е стрелял към учениците. На мястото на инцидента са дошли полицаи и криминалисти.

За инцидента са потвърдили от училището и от полицията, но се оказало, че стрелбата е извършена от шофьор с газов пистолет, като оръжието е регистрирано.

Още същия ден въпросният шофьор е бил задържан за 24 часа, които вече са изтекли. Стрелецът не е имал предишни криминални прояви. Все още не е ясна причината за стрелбата. От полицията работят за изясняване на случая.

„Чуваме силен шум на улицата, ученици влизат в сградата и казват, че някой стреля от такси с пистолет. Вчера имаше много активни игри със снежни топки. Очевидно някоя от тях е попаднала върху кола, което пък явно е накарало шофьор да излезе и да стреля с газово оръжие. При никакви условия не е окей да извадиш пистолет, макар и да стреляш във въздуха“, разказа изпълнителният директор на училището Евгения Пеева.

След случката с децата работят психолози, издадена и е заповед да не играят пред училището, тъй като сградата е на главен булевард.

„Издадохме заповед, че не приемаме да се замерват с топки или да замерят автомобили с топки, защото това е опасно и е важно да поемат отговорност за действията си. Пуснахме веднага съобщение до родителите, писахме и в електронния дневник да поговорят с учениците“, добави Пеева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай