Консултират съкращения в болница с потърпевщите

Консултират съкращения в болница с потърпевщите | StandartNews.com

Стара Загора. Предвидените съкращения в старозагорската университетска болница „Киркович" ще бъдат консултирани и анализирани с всяко медицинско звено преди да се пристъпи към реално редуциране на персонала. Това е уверила шефката на здравното заведение проф. д-р Петрана Чакърова, която е представила проекта за структурна реформа пред синдикатите и всички началници на клиники и отделения в четвъртък.

Утвърденият от здравното министерство оздравителен план предвиждал да бъдат съкратени 372 длъжности от заетите в момента 1424 щата. Реално обаче щели да бъдат освободени по-малко медицински и други кадри, тъй като имало 76 незаети бройки, а 53-ма души щели да се пенсионират.

На клиничния съвет с ръководните кадри е бил представен и анализ на досегашните финансови резултати на болницата. Станало ясно, че без съкращения не могат да стопени задълженията, който надхвърлят 20 млн. лв. Няма как да бъдат увеличени заплатите, както и да бъдат заделяни някакви средства за нова апаратура и и внедряване на иновационни технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай