Конспирацията изригна. Големите лъжи за СОVID!

Друг въпрос има ли основание тази яростна статия

Конспирацията изригна. Големите лъжи за СОVID! | StandartNews.com

Ковид пандемията приключи, но последиците от нея за психиката на една огромна част от населението остават. През двете активни години на локдауни, мерки, маски и други подобни безумни решения, (на)учените, говорещите глави и експертите повтаряха една след друга своите максими, лансирайки ги за абсолютна и неопровержима истина, пише Флагман.

В материал отпреди броени дни в New York Post, озаглавен „10 мита, изричани от ковид експертите – сега развенчани”, от изданието се опитват да оправдаят позицията си, с която заклеймяваха онези, които не вярваха на официалното повествование – за чували с трупове и апокалипсис, ако не следваме съветите.

От изданието обаче уточняват, че макар т.нар. „експерти” да са били в грешка, то това било „нормално” и „разбираемо”, защото можело да се работи само с информация, с която разполагаме. Кои обаче са въпросните митове? Може би ще се изненадате.

Натуралният имунитет не ви защитава

За развенчаването на този мит категорично не е необходимо някой експерт да го изкаже публично. В 99% от човешката хилядолетна история, единствената защита на организма е била натуралната и няма причина да смятаме, че тя не може да се справи с нов вирус така, както се е справяла с другите нови през годините.

Маските предпазват от предаване на вируса

Тук също няма изненада. Че това е мит беше ясно от самото начало на пандемията и много истински професионалисти от медицинските среди го обясниха правилно. Дори лидерите на т.нар. „НОЩ” преди началото на пандемията обясняваха колко безполезно било да се носят маски.

Има полза от трета доза при младите хора

Предвид предния вече развенчан мит тук няма особено много какво да се каже. Третите дози или т.нар. „бустери”, на чист български език, имаха ефект при възрастните хора – несъмнено, защото те не са изложени на риск от миокардит. Никога обаче е нямало доказателство, което да сочи, че бустерите и изобщо ваксините са необходими при млади хора. Въпреки това, не са малко семействата дори и в „неваксинирана България”, които сложиха трета доза на децата си.

20% от преболедувалите страдат от т.нар. „дълъг COVID”

Твърдението е повече от абсурдно още на пръв прочит. Сега обаче е доказано от проучване, проведено наскоро във Великобритания, според което едва 3% от преболедувалите ковид пациенти са имали симптоми, продължили до 12 седмици след инфекция. Каква е причината за това?

Може би просто, че фактът, че човек е уморен след боледуване, не е причина да се счита, че умората е симптом на т.нар. „пост-ковид синдром”. Като допълним към това и задължителната карантина, която умаря организма чисто физически и психически – картината става по-кристално ясна. Т.нар. „дълъг COVID” е по-скоро медицинизацията на обикновения живот.

Предвид всичко това съвсем спокойно можем да отчетем, че експертите, твърдели обратното и обективно обиждали хората, които не ги слушат, са били в грешка. Дали са отговорни за действията си през последните 3 години, няма как да преценим ние.

Има обаче и коренно противополжни мнения и те също могат дабъдат напълно основателни.. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай