Коне се ширят в собствени „апартаменти"

Коне се ширят в собствени „апартаменти" | StandartNews.com

Банско. Конят е на особена почит в разложкото село Бачево. Модерна конюшня и къща за гости бяха открити в събота в селището. Те са собственост на Иван Наков, който реализира проект за 500 000 лева по мярка 312 на Програмата за развитие на селските райони. Свещеник освети новите постройки, а за настроението на гостите се погрижиха Мъжка певчевска група „Русалии" и певците Мариана Манолева и Николай Тодоров.

Конюшнята е двуредова, всяко животно е в самостоятелен бокс на площ от над 10 квадратни метра. Монтирани са специални настилки, за да е добра изолацията и да е топло на четириногите. Разполагат и със собствени поилки. Тук може клиенти да оставят елитните си жребци на пансион. В къщата за гости има два апартамента, които са за собствениците на тези коне. Постройката е с огромен чардак с изглед към Пирин планина, механа, кухненски бокс, съблекални, санитарни възли. И двете сгради са във възрожденски стил.

„В Бачево на езда идват много българи и чужденци. Предлагаме с колегите от другите конни бази и хипотерапия – лечебна езда. Лекуват се най-вече деца с церебрална парализа и страдащи от аутизъм, синдрома на Даун и гръбначни изкривявания. Организираме и детски лагери", твърди Иван Наков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай