Коледни бонуси: Ето кой взима заплата и половина

Предложението на бюджетната комисия е одобрено от Пленума на съвета

Коледни бонуси: Ето кой взима заплата и половина | StandartNews.com

Малко над заплата и половина ще получат магистратите и служителите като коледна премия, реши Висшият съдебен съвет (ВСС).

Предложението на бюджетната комисия, одобрено от Пленума на съвета, е всички в съдебната система да получат по 1,6 основни заплати плюс ранг.

За да се изплатят допълнителните възнаграждения, ще са необходими над 66.6 млн. лева. Голяма част от средствата са осигурени от неразпределен резерв по бюджета, а за останалите беше извършено прехвърляне на средства от едни пера в други, пише специализираният сайт Lex.bg. Върховните съдилища разполагат със средства по бюджетите си.

В тази връзка ВСС даде съгласие административните ръководители да упражнят правомощията според правилата за определяне на допълнителни трудови възнаграждения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
15 Коментара
Ужас
преди 5 месеца

Ненаситни, алчни и корумпирани. Заради тях, купените журналисти и политиците, страната ни е на този хал.

Откажи
Ver
преди 5 месеца

Правилно

Откажи
Баболюба
преди 4 месеца

Значи, да се сгодя. 🪞🥞

Откажи
Пенсионер
преди 5 месеца

За магистратите има Коледна добавка, а за пенсионерите няма. Излиза, че Бюджетът за едни е майка, а за други мащеха.

Откажи
666
преди 5 месеца

Ние работещите, ви плащаме пенсиите. Колкото повече ни вземат, толкова повече ще ви дадат. Бонусът, е облагаем. Вашите коледни, са от нашите осигуровки. Така че, не ми скачайте.

Откажи
ПЕнсионер
преди 5 месеца

Когато пе пенсионираш, друго ще пееш.

Откажи
Ceko
преди 5 месеца

Плащаш ми дедовият! Работиш, имаш удръжки за пенсия. Самоосигуря ваш се.

Откажи
Йонка Крумкова
преди 5 месеца

А на тези когато са били работещи те нищо ли не са плащали и те имат синове и дъщери които им плащат, така, че не се изказвайте неподготвен/на

Откажи
Boevoi
преди 5 месеца

Сами си гласуват милионите. Кой ги одобрява и на какво основание?!

Откажи
Васил
преди 5 месеца

Господа. Депотати. Ниегласувахме за. Вас. Асега. Какво. Вие. Ще вземате. Коледни. Надбавки. Ще. Празнувате. По. Шест. Звездни. Ресторанти. И курорти. Нямате. По. Петдесет. Лева. Да. Зарадвате. Бьлгартките. Пенсионери. Вав. Навечерието. На. Най-големия. Християнски празник. Това. Вашето. Отношение. Срам. Ипозор. Несе. Подигравате. САС. Тях

Откажи
Илияна иванова
преди 5 месеца

Управници не ви ли е срам!Колеса сомо зо вас ли е!Получавате хиляди хиляди лева не се наядахте все не ви стига!Нагли безочливи и само празни приказки от вас! А цените в магазините са едни и същи за всички с разлика че Вие и децата ще преждата а за нас пенсионерите няма........

Откажи
Елена христова
преди 5 месеца

Боклуци сте всички!Нямате страх от Бога! За възрастните хора няма пари ,а вас винаги има! Ами намалите си вашите хилядни заплати и бонуси за да има и да нас по някой лев! Да ама не!Сит на гладен не вярва!Мога още много да пиша но няма смисъл приятно ви прекарване по най луксозните хотели а може и командировки да ви дадат!

Откажи
Вера
преди 5 месеца

Няма такава държава

Откажи
314
преди 5 месеца

Както винаги! За магистратите от къде намерихте по заплата и половина за Коледа, а за пенсионерите НЯМА парии за коледни!??? Да не говорим за децата, за тях пък изобщо не се мисли! Не ви е СРАМ! Грях нямате!Добре, че не гласувам за такива БОКЛУЦИ! Нямаше да си го простя! Ненаситени сте , милиони взимате и още и още все не ви стигат! Дано се задавите и ударите от пари! Мръсници долни!

Откажи
Наум
преди 4 месеца

За едни има за други кучета ги е яли Най вече дано има за Асенчо

Откажи