Кола блъсна жена в двор на болница

Кола блъсна жена в двор на болница | StandartNews.com

Шефът на здравното заведение иска бариера срещу автомобили

Благоевград. Безразборното влизане на коли в района на МБАЛ – Благоевград стана причина за неприятен пътен инцидент в двора на лечебницата. За късмет потърпевшата жена не е пострадала сериозно. 34-годишна благоевградчанка е ударена от лек автомобил „Мерцедес" в понеделник към 09,30 часа. 45-годишният шофьор потеглил от паркинг пред едно от отделенията, но не видял пешеходката и я блъснал. Тя получила контузия в областта на гръдния кош. След извършен медицински преглед е освободена за домашно лечение, няма опасност за живота й. Пробата за наличие на алкохол в кръвта на водача на автомобила е отрицателна.

Ръководството на МБАЛ – Благоевград настоява от няколко месеца да се сложи край на безразборното паркиране в района на здравното заведение. Все по-често десетки коли задръстват движението в двора и е невъзможно линейките да транспортират пациентите, някои от които са спешни случаи, до отделенията. Възможни са и пътни инциденти. Изпълнителният директор на болницата д-р Огнян Митев е провел разговор с кмета на общината Атанас Камбитов, за да се вземе решение за премахването на този проблем. Той е категоричен, че паркирането на автомобили в двора на здравното заведение се увеличава непрекъснато и това затруднява работата на медиците и придвижването на линейките. Болничният шеф настоява лечебницата да въведе пропускателен режим и входна такса за колите на всички външни хора, които влизат в двора.

„Ако не бъде прието това наше искане, сме готови и на втори вариант - общината да определи района в болницата за „синя зона", за да се намали броят на паркираните возила в болничния двор", твърди д-р Митев.

Безплатно ще влизат само колите на персонала на болницата. Според него по-добрият вариант е да им разрешат да осигурят пропускателен режим. Вътре ще се влиза само срещу входна такса. Има уверението на кмета, че до 1-2 месеца ще има решение на въпроса, тъй като паркираните безразборно автомобили пречат на нормалната дейност на МБАЛ и са предпоставка за пътни инциденти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай