Кога можем да минем през парка

Допустимо е, ако магазинът е от другата страна

Кога можем да минем през парка | StandartNews.com

Преминаването през парка е допустимо, ако магазинът е от другата страна. Това обясни шефът на Пожарната главен комисар Николай Николов, ръководител на логистичния център към Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. В интервю за бТВ той коментира новите, засилени мерки, забраняващи разходките в парка и напускането на градовете без основателна причина. „Подобни мерки няма как да не създадат дискомфорт. Трябва обаче да споделим трудностите”, каза Николов. Специално за парковете той съобщи, че забраната засяга организирано посещение на парковете и детските площадки, както и престояване в тях.

Най-важно в момента е да бъде осигурена защитата на медиците, които първи посрещат заболяването. По думите на комисар Николов от днес всички окръжни болници трябва да имат защитни облекла. До 10 дни ще разполагаме с допълнителни 7000 комплекта.

„Български фирми вече шият предпазни маски. Над 70 фирми работят за осигуряването на количества. България ще стане крупен износител на маски“, подчерта Николов. Според него обаче има проблем със снабдяването на необходимия плат.

След призив на премиера Бойко Борисов да се освободи известно количество спирт от резерва, комисарят изтъкна, че 160 тона алкохол е освободен. По думите му разпределението е направено за държавните структури. То обаче не важи за производителите на дезинфектанти. Дали нашите решения днес са на 100% правилни, ще можем да кажем, след като отмине кризата с COVID-19. Като направим анализите може да заключим „Избързахме“ или „Закъсняхме“. Към момента колективното решение е това, коментира още мерките  главен комисар Николов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай