Книжка за три дни? Вижте цената

Шофьорите трябва да платят тройно по-скъпо

Книжка за три дни? Вижте цената | StandartNews.com

Бързото издаване на шофьорска книжка в рамките на 3 работни дни, което ще бъде достъпно като услуга от 1 септември тази година, ще струва 75 лева в масовия случай на водачите, които са на възраст до 58 години, пише Дир.бг.

Таксата за ускорено издаване на свидетелство за управление на моторно превозно средство ще бъде тройно по-голяма от тази за обикновената услуга, предвижда промяна в Тарифа № 4 за таксите, събирани от МВР. Проектът е публикуван за обществено обсъждане.

Според действащата тарифа за таксите, които се събират от вътрешното ведомство, за да бъде издадена шофьорска книжка в срок от 30 дни, каквато е обикновената услуга, хората до 58 години плащат 25 лева, а тези между 58 и 70 години - 11 лева.

За хората с трайни увреждания, които имат решение от ТЕЛК, таксата е в размер на 3 лева, а всички хора над 70-годишна възраст са освободени от заплащане на такса.

От началото на септември всяка от тези възрастови групи шофьори ще може да използва ускорената услуга на тройно по-висока цена в сравнение с обикновената.

В момента МВР предлага бърза услуга за издаване на шофьорска книжка, в рамките на 10 дни от приемането на заявлението. Таксата се вдига двойно спрямо стандартната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай