Кметът на Шабла проговори за ужаса с дрона-бомба

Общият му вид изглежда опасен, каза Мариян Жечев

Кметът на Шабла проговори за ужаса с дрона-бомба | StandartNews.com

Кметът на Шабла Мариян Жечев разкри с каква информация разполага до момента за намерения боен дрон на брега на Тюленово.

ВИЖ ОЩЕ: Първи подробности за дрона-бомба. Военен проговори

"Снощи около 21,30 ч.- е подаден сигнал до 112. От 22,10 ч. районът е отцепен, за да няма поражения върху хора, ако нещо се случи с този боеприпас, който е изхвърлен на брега край Тюленово.

ВИЖ ОЩЕ: Военните се вдигнаха. Тагарев прати екип за дрона-бомба

Общият му вид изглежда опасен. Става дума за мина, която е монтирана върху дрон. За да успокоим гражданите - поне към момента няма някаква реална опасност този боеприпас да избухне. Опасността е била по-голяма, когато това нещо е било във водата. За всички твърди повърхности - за морски плавателни средства или за самия бряг. Предвид лошото време и голямото вълнение чист късмет е, че този боеприпас към момента не е избухнал. Всеки момент очакваме да пристигнат органите, които са отговорни в такава ситуация. Надявам се,че всичко ще бъде наред", каза той пред БТВ.

"Призивът ми е органите на Министерството на отбраната и Гранична полиция да правят периодично огледи, които да установяват такива боеприпаси. Знаете, че преди месец в района на Костинещи в Румъния, което е само на 50-60 километра, избухна подобна мина", добави градоначалникът на Шабла.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай