Кметът на София с ключови думи за два мащабни проекта

Неговото изказване

Кметът на София с ключови думи за два мащабни проекта | StandartNews.com

 

През последните две седмици се срещнах с посланиците на Австрия и Япония, съобщи в профила си във Фейсбук кметът на София Васил Терзиев. В разговора с посланика на Австрия той е представил някои от основните приоритети за развитието на столицата, а с посланика на Япония са разговаряли за възможността за инвестиции на японски компании.

„За много от нас Виена е златният стандарт за развит град. Австрийската столица от години работи активно за подпомагане на процесите в града ни. Споделих с Андреа Икич-Бьом, посланик на Австрия, някои от основните ни приоритети за развитието на София“, пише Васил Терзиев. Той посочва, че един от приоритетите е Витоша да се превърне в привлекателен център за целогодишен туризъм. Австрийският опит в тази област ще бъде изключително полезен, смята кметът на столицата.

Ще работим за по-ефективното използване на минералните води на София, посочва още Васил Терзиев. „Ще използваме модерните технологии и дигитални средства, за да взимаме решения, които се основават на данни, а не на субективни виждания“, отбелязва той.


С посланика на Япония в България Хисаши Мичигами говорихме за сътрудничеството на института INSAIT с водещия научен институт РИКЕН в Япония, съобщава още Васил Терзиев. Той отбелязва, че двете организации вече работят по общи проекти за развитието на изкуствения интелект с някои от най-големите японски технологични компании.



„Като кмет ще направя възможното да отворим вратата за водещи японски компании, които искат да инвестират в София - градът ни има пълния потенциал за това. Смятам, че имаме общи интереси в областта на производството, мобилността, електрическите автомобили, управлението на отпадъците, умните градове“, пише столичният кмет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Mariana Miteva
преди 2 месеца

Защо кметът е с дънки на срещата с посланичката на Австрия???

Откажи