Кмет зашемети всички българи със заплатата си

Рекордна сума гласуват общинарите в Кюстендил

Кмет зашемети всички българи със заплатата си | StandartNews.com

Кмет зашемети всички българи със заплатата си. Рекордната сума от 7 500 лв. месечно ще гласува в петък Общинският съвет на Кюстендил за градоначалника инж. Огнян Атанасов. 

На предишното заседание докладната с предложението кметът да получава 8490 лева бе отхвърлена.

По закон всеки общински съвет сам определя кметската заплата, като единственото ограничение е тя да бъде до 90% от министерската заплата. В момента министрите се разписват на 9436 лв. 

На 29 декември общинарите в Кюстендил ще определят и заплатата на председателя на ОбС. Ще се гледа и предложение за размера на възнаграждението на 37-те съветници. То ще е 70% от средната заплата на общинската администрация, което ще направи около 800 лева месечно.

"За да тръгне градът напред - и кметът, и съветниците трябва да взимат добро вънаграждение. Както и администрацията", коментират местни активисти.

Скандалите с кметските заплати текат от 2019 година, когато бе въведено опростеното условие възнагражденията на градоначалниците да стигат до 90% от министерските. Така се роди парадоксът кметове на градчета с по 10-20 хил. души да получават повече от тези, които отговарят за над 200 хил. жители.

Столичният кмет Васил Терзиев реши, че ще работи за 1 лев, а останалото ще дарява. Дадох първата си заплата като кмет за осигуряване на храна на дете с малнутриция. Малнутрицията е средна или тежка форма на недохранване. Получих 1466.97 лв. за приблизително половин месец на поста. Задържах 1 лев, като символична моя заплата, а останалите дарих, сподели кметът на София във Фейсбук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
11 Коментара
Румен
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://da.gd/xlbio

Откажи
Еван те
преди 3 месеца

Набутай си го отзад този аналиг

Откажи
Методиева
преди 4 месеца

39+1=40 40.1000=40000. Какъв процент са от парите почистване на малките улици.

Откажи
Руский
преди 4 месеца

Слави , еми то в България има ли армия ?

Откажи
Хаха
преди 3 месеца

Доста скромен

Откажи
Чичо Скрудж
преди 3 месеца

Благоевградският кмет от "променените" и несменяемият шеф на ОбС си определили по 8000 лева месечна заплата в най-бедната област!

Откажи
Знам те
преди 3 месеца

С толкоз пари месечен доход би могло да се организира в занемарена общинска сграда: 1/ИЛИ дом за често боледуващи деца (за да не съкращават майките им поради чести отсъствия) с полагаемия се минимум персонал; 2/ИЛИ място, където бедстващи възрастни творци да излагат творбите си (за да не умират от недояждане) без плащане на наеми; 3/ИЛИ да се поддържа зоополиция (защита на кучета и др. животни в града) от 3-4 полудоброволни сътрудника - желаещи има. А, КМЕТОВЕ, КАКВО ПРАВИМ НИЕ?

Откажи
Беден
преди 3 месеца

Ами за това се напълваше римлянчето с пуловерчето на РОГА! Преди изборите критикуваш заплата на Паунов,на председателя на Общ.съвет,работата им. То не беше крякане,то не беше навеждане. От ГЕРБ, във ВЪЗРАЖДАНЕ после Зелена партия. Личи ,че още е зелен. Двамата банкери,зам.кметове ,му дитуват,изгони 24 специалисти с стаж поне 8-10 години ,за да се отплати на спосорите си(как се връщат 600 х.лв за предизборна кампания !!!)фойерверки, купони,увеличение на данъците след Нова година(а уж нямаше да има). Дано по-скора се сезира Прокоратурата!

Откажи
Тони
преди 3 месеца

Именно за това беше борбата на изборите, грабеж над народа,плащаме им парното,колите а сами мизеруваме

Откажи
Димитър
преди 3 месеца

Нека ги получава, но с условия, че ще доведе инвеститори, които ще вдигнат заплащането в града и ще спомогнат за развитие на икономиката. Но първо резултати!!! За 4 години има време.

Откажи
Христов
преди 3 месеца

Позор за народа са всички тези измислени партии. Докога ще търпи тези търтей, това стадо наречено народ? Това са наши пари, откраднати от нашия труд и нашия залък и замъка на нашите деца и внуци.

Откажи