Кмет на нож с вицепремиера Сандов, ще има ли съдебни дела

Сандов казал, че за цялата криза с боклука на Кюстендил е виновен кметът

Кмет на нож с вицепремиера Сандов, ще има ли съдебни дела | StandartNews.com

Днес изтича ултиматумът, отправен от кмета на Кюстендил Петър Паунов към екоминистъра в оставка Борислав Сандов по повод неверните, според Паунов, твърдения относно нерегламентирания боклук, каран в близкото до областния град с. Радловци, предаде БНР.

Паунов влезе в пререкания със Сандов, който казал, че за цялата криза с боклука на Кюстендил е виновен кметът и обвинил общината в бездействие и популизъм, задето не повишава такса смет.

Сандов е критикувал общинската администрация на Кюстендил и задето транспортира боклука до депа в други общини, като се заканил да прати полиция, която да спира камионите на общинското предприятие "Чистота", както и да сезира прокуратурата.

Ако не се извини за неверните си тенденциозни против кмета и Общината изявления, то  Паунов ще започне от утре, вторник, да вади в пълни детайли всичко, което държавата, МОСВ и самият Сандов са обещавали по решаване на казуса с боклука на Кюстендил, но не са го изпълнили, пречели са общината да изгради сепарираща инсталация, която едва сега се прави край Радловци.

Паунов намеква и че спрямо него се упражнява и натиск по отдаване на сметосъбирането на общината на частна фирма. По повод на това, че Сандов съвсем скоро няма да е екоминистър и следва ли да се поставят към него такива ултиматуми, Паунов каза: "Извинете се на кюстендилци, за да приключи сагата и съдействайте да се реши въпросът. Осигурете финансиране, осигурете депо и ще ги караме всичките, един грам няма да има тук, всичко натоварваме и го караме където кажете". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай