Ключова промяна на пътя, засяга шофьорите в София

Кога ще се извършват техническите дейности

Ключова промяна на пътя, засяга шофьорите в София | StandartNews.com

Демонтират светофара при 41-ия км на Южната дъга на Софийския околовръстен път. Това ще се случи в понеделник (5 февруари) между 10 и 16 ч. В участъка и в двете посоки ще бъде ограничено преминаването в изпреварващата лента, съобщиха от АПИ.

Скоростта ще бъде ограничена до 50 км/ч. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и стриктно да спазват пътната сигнализация. Възможни са затруднения в придвижването поради ежедневния интензивен трафик и демонтирането на светофарната уредба.

Светофарът е монтиран преди изграждането на пътен възел „Младост“, започнало през 2019 г. С пускането, преди около две години, на отсечката от Южната дъга между магистрала „Тракия“ и ж.к. „Младост“ отпада необходимостта движението в участъка да се регулира със светофар.

От АПИ поясняват, че с демонтирането му ще се улесни пътуването към магистрала „Тракия“, ще се повиши безопасността и пропускателната способност на трасето, ще се ограничат и предпоставките за пътни инциденти.

В участъка при 41-ви км ще бъде поставена мантинела, с която физически ще бъдат разделени двете платна за движение. Трафикът в посока ж. к. „Младост“ ще се осъществява както и досега чрез пътен възел „Младост“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Константин
преди 2 месеца

Алелуя, една хранилка по-малко за милиционерите с камерите. Щели да ограничат скороста по време на ремонта до 50км/ч, нищо че в момента е толкова та дори и в едната посока е 40км/ч. Както и да е, крайно време беше.

Откажи
шофера
преди 2 месеца

Крайно време беше.Трябва да премахнат и този на Казичане,няма никъде по света четири лентов път с пешеходен светфар това е безумие.

Откажи