Китайски алтернативи на iPhone

Китайски алтернативи на iPhone | StandartNews.com

Докато хипстърите по цял свят се редят на огромни опашки за новата версия на iPhone, на пазара има доста модели прекрасни и евтини смартфони, произведени в Китай, които по нищо не отстъпват, а дори превъзхождат прехваления флагман на Apple. Цените на следващите 4 телефона са взети от сайта Pandawill - един от най-големите за покупка на китайска техника от жителите на други страни.

Xiaomi Mi4

За вас това може да се окаже голямо откритие, но много експерти наричат Xiaomi Mi4 "най-добрия мобилен телефон в света" и "съвременна легенда". И имат всички основания за това.
Смартфонът е дело на китайския стартъп Xiaomi Tech, основан през есента на 2010 г. В началото компанията се прослави със създаването на доста популярния и удобен интерфейс за операционната система Android, а след това реши да произвежда и свои мобилни телефони. Xiaomi Mi4 е най-добрият в момента продукт на компанията и може би в света. Подобни твърдения обаче винаги са доста субективни, но това, че Xiaomi Mi4 е най-бързият смартфон на планетата, е неопровержим факт, доказан от независими тестове. Телефонът използва процесор Qualcomm Snapdragon 801 с тактова честота 2,5 GHz, има сензорен екран с диагонал 5 инча и резолюция 1080х1920. Xiaomi Mi4 разполага с 3GB RAM, а също така с 16, 32 и 64GB вътрешна памет в зависимост от модификацията. Фронталната камера е 8-мегапикселова, а основната - 13, която е считана за най-добрата на пазара. Не си мислете, че тези технически характеристики бързо разреждат батерията, която е с капацитет 3080 мАч. Този смартфон може да бъде купен за скромните 390 долара (вариантът с 16GB памет).

OnePlus One

Компания OnePlus бе основана през декември 2013 г. от хора, които напуснаха по-голямата фирма Oppo, за да правят евтини, но мощни и надеждни смартфони. Целта е скоро тези устройства да са напълно конкурентни със световните флагмани на Samsung, Apple, Nokia, LG и други. Първият модел на производителя - OnePlus One, накара светът да говори за младия стартъп.
Много специалисти вече характеризират смартфона като "убиец на флагманите". Работата е в това, че производителите му заложиха на първокласно оборудване, много добри характеристики и ниска цена. OnePlus One има екран с диагонал 5,5 инча, процесор Qualcomm Snapdragon 801 (8974AC) с тактова честота 2,2 Ghz, 3GB RAM и 14 или 64GB вътрешна памет. Устройството работи под операционната система Android 4.4.2 KitKat с интерфейса CyanogenMod 11S, който позволява максимално използване техническите възможности на смартфона. OnePlus One струва $350 за моделa с 16GB памет и $400 за този с 64GB.

Meizu MX4

"Докато Apple подготвя премиерата на своя iPhone 6, китайците вече го продават", писаха техническите издания в началото на септември за представянето на смартфона Meizu MX4. Работата е в това, че предишните 3 модела на компанията направиха фурор на пазара, а четвъртата версия надхвърли и най-смелите очаквания. Смартфонът се откроява с невероятно красивия си дизайн, а също така с експерименталния подход на производителя в избора на технически характеристики. Meizu MX4 например има дисплей с нетипичен засега диагонал 5,36 инча и резолюция 1920х1152 пиксела. Устройството работи на основана на 8-ядрения процесор MTK6595 с тактова честота 2,2Ghz. Специално внимание заслужава камерата - 20-мегапикселова, което е доста нехарактерно за мобилните телефони. При това тя има безядрен чип, който отговаря за работата на сензора като цяло и за бързата обработка на направените снимки в частност. Meizu MX4 работи под управлението на операционната система Android с фърмуъра Flyme 4.0, който съчетава най-добрите елементи от Android, iOS и MIUI. Цената на Meizu MX4 започват от $450 за модела с 16GB памет.

Huawei Ascend Mate 7

Със смартфона Huawei Ascend Mate 7 компания Huawei нагледно показа, че Китай работи на всички сегменти от пазара, като произвежда не само бюджетни устройства, но и такива, предназначени за по-богатите.
Със своя 6-инчов екран този смартфон от луксозен клас принадлежи към семейството на фаблетите. При това разстоянието между ръба на екрана и краищата на самия телефон е невероятно малко, като по този начин Huawei Ascend Mate 7 изглежда по-дребен от смартфоните с аналогичен диагонал. Устройството е снабдено с невероятно мощния процесор HiSilicon Kirin 925 на самата Huawei. Той се състои от 4 ядра Cortex-A15 с честота 1,8Ghz и още 4 Cortex-A7 на 1,3Ghz. За защита на личните данни на собственика в задния капак е вграден датчик за пръстови отпечатъци. Батерията на този енергиен красавец е с невероятен капацитет - 4100 мАч. Цената на Huawei Ascend Mate 7 започва от $590 за модела с 2GB RAM и 16GB вътрешна памет. Вариантът с 3GB RAM и 32GB памет излиза 720 долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай