Километрични опашки от тирове на Кулата

Гръцките власти отново въведоха ограничение за товарни автомобили

Километрични опашки от тирове на Кулата | StandartNews.com

Силно затруднено остава преминаването към Гърция. От 5 часа тази сутрин гръцките власти отново въведоха ограничение за товарни автомобили на граничните пунктове с България. 

На “Кулата” и “Маказа” не се пропускат автомобили над 3,5 тона. На “Илинден-Ексохи” преминават само товарни автомобили с един водач след представяне на QR код.

На “Капитан Петко войвода-Орменион”, “Ивайловград“ и „Златоград” забраната е за всички видове автомобили. На най-натоварения граничен пункт – “Кулата”, отново се образуваха километрични опашки от чакащи камиони.Причината за забраните от гръцка страна е лошото време. Голяма част от пътната мрежа в южната ни съседка е заледена. Напълно е спряно движението по магистралата Атина – Ламия.

Заради лошото време е в сила и забрана за преминаване на товарни автомобили през граничния пункт “Гюешево” на границата с Република Северна Македония, съобщават от Гранична полиция, пише struma.bg.

В Северна Гърция температурите паднаха до минус 20 градуса в Козани, а островите бяха поразени от силни северни ветрове, достигащи скорост до 118 км/ч.

Сняг валя и в центъра на Атина, а основната магистрала, свързваща столицата със северната част на страната, беше затворена поради обилния снеговалеж. Властите предупредиха хората да ограничат излизането навън, доколкото е възможно.

Времето се влоши рязко, след като в петък температурата на въздуха в страната доближаваше 20 градуса над нулата.

Очаква се валежите от сняг да продължат в Централна, Южна и Северна Гърция и през следващия ден, като това ще засегне включително столицата и южния остров Крит.

Макар че в Северна Гърция и в планинските райони е обичайно да вали сняг през зимата, на островите и в столицата това е рядко явление, посочва агенцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай