Христо Ботев събра среднощна опашка пред БНБ

Цяла нощ хора чакат на опашка

Христо Ботев събра среднощна опашка пред БНБ | StandartNews.com

Цяла нощ хора чакат на опашка пред централния вход на БНБ, за да се сдобият с възпоменателната сребърна монета по случай 175-та годишнина от рождението на Христо Ботев.

"Купувам монетата с колекционерска цел. Тя е важна, защото на първо място е сребърна, а по-рядко монетите са от благородни метали. Ще я запазя за себе си, а може би след време ще я продам с цел инвестиция, въпреки че не съм колекционер. Нямам представа дали има и други монети с лика на Христо Ботев", коментира пред БГНЕС Ангел Цойков, дошъл от Пазарджик. 

"Тя е ценна за мен, защото е българска монета, защото Христо Ботев е голям български революционер, поет, много важна фигура за България. Притежавам и монети на повечето велики български личности, сребърните соцмонети, с ликовете на Иван Вазов, Васил Левски, Раковски и Паисий Хилендарски", сподели Кирил.

Христо Ботев възпоменателна монета

Монетата ще се продава в Българската народна банка – на две каси в София, пл. "Княз Александър I" № 1 и четири каси в Касов център на БНБ в София на ул. "Михаил Тенев" №10, както и в офиси и клонове на Банка ДСК АД, Кей Би Си Банк България ЕАД, Първа инвестиционна банка АД, Тексим Банк АД и Централна кооперативна банка АД.

Всеки клиент - физическо или юридическо лице, ще може да купи само по една монета, независимо дали от свое име и за своя сметка или от името и за сметка на друго лице.

Спят пред БНБ заради уникална монета. Кой може да купи

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай