Хора във финансово робство се оплакали на омбудсмана

От некоректни банки, частни съдебни изпълнители, колекторски фирми и фирми за бързи кредити се оплакали днес старозагорци в съвместната приемна на националния омбудсман и Мая Манолова и нейния общински колега Надежда Чакърова

Хора във финансово робство се оплакали на омбудсмана | StandartNews.com

От некоректни банки, частни съдебни изпълнители, колекторски фирми и фирми за бързи кредити се оплакали днес старозагорци в съвместната приемна на националния омбудсман и Мая Манолова и нейния общински колега  Надежда Чакърова. Мая Манолова определи съдбите на хората като трогателни, според нея те са поставени в своебразно финансово робство. „Става дума за неравноправни договори между граждани и тези фирми и банки, които оскъпяват многократно получените суми", аргументира се тя. Жалбоподатели се оплакали, че при некоректно изчисляване на задълженията започвало  изпълнително производство и те би принуждавани да продадат цялото си имущество. Според длъжниците това ставало с нагласени търгове.
  Заедно с екипа си Манолова представи законопроект за защита на гражданите от  свръхпривилегиите на фирмите за бързи кредити, банки и колекторски фирми. Текстовете вече били представени и в правната комисия и внесени от членовете й в парламента. Следващата седмица националният омбудсман очаква депутатите да разгледат направените от нея предложения за законови промени в защита на гражданите.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай