Хиляди от Пиринско изпратиха подписка до Урсула, защо

Подписката бе внесена преди 2 седмици в МС, в МРРБ, МОСВ и МТС

Хиляди от Пиринско изпратиха подписка до Урсула, защо | StandartNews.com

Подписката в подкрепа довършването на автомагистрала „Струма” през Кресненското дефиле, зад която застанаха над 6000 от Пиринско, бе изпратена и до председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Подписката бе внесена преди 2 седмици в Министерски съвет, в МРРБ, МОСВ и МТС от организаторите.

Местните хора подкрепят одобреното трасе на магистрала „Струма“, което предвижда в посока София да бъде изградено ново трасе извън дефилето, а в посока Гърция да се използва съществуващият път Е-79 след неговата рехабилитация, включваща всички съоръжения – мостове, тунели, водостоци и други, някои от които не са ремонтирани от повече от 20 години.

Според един от организаторите Бианка Венкова целта е подпомагане на доизграждането на магистралата през Кресненското дефиле. "Искаме да се избегнат километричните задръствания, както и пътните произшествия. За 3 дни събрахме повече от 6000 подписа на хора от Симитли, Петрич, Градево, целия регион", подчерта тя, предаде Нова.

Кметът на Симитли Апостол Апостолов сподели, че безопасността е най-важна и допълни, че има 1,2 млрд., отпуснати за довършване на магистралата, които трябва да бъдат усвоени.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай