Карбовски взриви протестиращите! Реакцията

Той се озова сред хората на Подбалканския път

Карбовски взриви протестиращите! Реакцията | StandartNews.com

Появата на журналиста Мартин Карбовски сред протестиращите разбуни духовете.

„Ние сме нормални хора, всеки е специалист в своята област. Не ни е мястото тук, но няма как“, това заяви представител на протестиращите на една от блокадите на Подбалкансия път пред журналиста Мартин Карбовски. Той излъчи репортаж от мястото на продължаващия протест на миньори и енергетици от въглищните централи.

Карбовски на няколко пъти провокира протестиращите по различни теми. Той използва реплики като „аз не мисля, че ви има в медиите“, „понякога трябва брадва“, „на мен тока ми идва скъп“, „трябват ви социалисти“, „карат ви да погребвате индустрията“ и т.н. Протестиращите реагираха спокойно и не се поддадоха на идеите на журналиста.

„Имаме подкрепа на много хора, за съжаление предимно вербална, в социалните мрежи“, каза човек от блокадата, който призна, че протестът става уморителен. Няколко от миньорите и енергетиците подчертаха, че протестът е в полза на всички българи, които предстои да плащат много повече за ток, ако въглищните централи се закрият, но не разбират това. „Ние не сме дошли тук за пари, ние сме дошли заради тези, които не са тука“, коментира един от демонстрантите.

Жена, която работи на инсталация за очистване на сяра се разплака пред камерата на Карбовски и призна, че няма идея какво би работила и как би се справяла, ако няма тази работа. По нейни думи, идеята за закриването на въглищните централи идва от „шепа хора, които са се оказали на власт“.

Протестиращите заявиха, че трябва „байпас“ на Зелената сделка и тя да бъде замразена. Други пък обясниха, че ако се изградят фотоволтаици към въглищните централи, плащанията за вредните емисии ще паднат.

„Всичко идва от „Посолството на Галя“, заяви един от протестиращите. Това е нарицателно за посолството на САЩ, по аналогия с израза „Галя от посолството“, който се чува на изтеклия запис от заседание на ръководството на ПП. Той заяви, че американците унищожават всичко по пътя си. „Вижте какво стана с Ирак, с Либия… Сега е България“, коментира протестиращият в репортажа на Мартин Карбовски, пише Петел.бг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай