Караянчева разсмя мрежата с необичаен подарък

Фейсбук гръмна със саркастични коментари и колажи

Караянчева разсмя мрежата с необичаен подарък | StandartNews.com

Шефката на парламента Цвета Караянчева направи интересен подарък на Театрално- музикалния център в Кърджали (където тя бе издигната за депутат). Във връзка с 60-а годишнина на театъра тя предостави 6 броя килими. Това обявиха от самия център в профила си във фейсбук.

"Те идват от сградата на парламента, като преди това са били в Министерския съвет. „Убеден съм, че тези уникални килими ще създадат допълнителен уют и неповторима атмосфера в нашия театър”, каза в благодарствено писмо до НС Гълъб Бочуков, директор на театъра.

Информацията обаче породи насмешка сред хората, а Фейсбук гръмна със саркастични коментари и колажи на увитата в килим Караянчева. Негативната реакция даде повод за допълнително обяснение от Театрално-музикалния център.

"Килимите, дарени на театъра в Кърджали, са ръчнотъкани, изработени са в Сливен в средата на миналия век по автентична технология и се отличават с уникалната си орнаментика. Предоставени са от Народното събрание по искане на ръководството на театъра със съдействието /а не с личното благоволение/ на председателя на НС, за което намираме за редно да изразим своята благодарност. Да се иронизира подобен жест е крайно неуместно и противоречи на добрите нрави. Килимите имат дългогодишна история и ще бъдат използвани за реквизит на спектакли от възрожденската и следосвобожденската епоха", се казва в позицията.

От театъра добавят още: "Нещо повече. Те притежават колекционерска стойност и не следва да бъдат разглеждани като употребявани постелки за под, а като елемент от българското културно наследство, което трябва да бъде съхранено за поколенията. На авторите на саркастични коментари, цинични подмятания и пошли сравнения на тема „бит и култура“ ще се осмелим да припомним думите на Езоп, че нито един акт на добрина, дори и най-малкият, не е напразен. Дори да е посрещнат с неразбиране".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай