Каракачанов гледа границата от хеликоптер

Военни в готовност да помогнат на гранична полиция

Каракачанов гледа границата от хеликоптер | StandartNews.com

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов започна инспекция на границата с хеликоптер. Повод е напрежението на турско-гръцката граница след струпването на 4 000 мигранти там.

Днес Каракачанов издаде заповед за привеждане в готовност на 300 военнослужещи от Сухопътните войски и 50 от състава на Съвместните сили за специални операции. Искането е на министъра на вътрешните работи Марин Младенов. Екипите имат готовност за оказване на съдействие на Гранична полиция при охрана на държавната граница, в случай на необходимост.

В рамките на деня, министър Каракачанов ще извърши наблюдение по въздух и земя на местата за евентуалното разполагане на подразделенията на Българската армия, ако тяхното участие се наложи.

С него в екипа участват изпълняващият длъжността началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, командирът на Съвместните сили за специални операции генерал-майор Явор Матеев и директорът на дирекция „Операции и подготовка” на Министерството на отбраната бригаден генерал Станимир Христов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай