Неделя,

Караджов с условие: Ето кога АМ "Хемус" може да е готова

От: Агенция Стандарт -
Караджов с условие: Ето кога АМ "Хемус" може да е готова
A
A
A

Магистрала "Хемус" може да е изцяло готова през 2027 г., но само, ако няма нито едно обжалване. Това стана ясно по време на работно заседание за изграждането и ремонта на пътищата у нас, свикано от регионалния министър Гроздан Караджов.

В съвещанието участват директори от Агенция "Пътна инфраструктура", Института по пътища и мостове и от държавното предприятие "Автомагистрали".

По време на обсъждането инж. Йорданов от АПИ съобщи, че строителните дейности по седми и осми участък от АМ "Хемус" ще започнат да се изпълняват през 2024 г. и че те ще продължат 36 месеца. По думите му за осми участък се налага промяна на трасето, необходими са и отчуждения. А докато няма технически проект, те няма как да започнат.

"Другите три участъка - четвърти, пети и шести, са по-напреднали, но и там строителните дейности засега не могат да започнат."-обясниха от АПИ.

Разгорещени обсъждания предизвика строителството на участъка Драгоман-Кулата. За него е въведена временна организация на движението, която обаче предизвиква гнева на шофьорите и в регионалното министерство се получават множество оплаквания и видеоматериали.

На обясненията на представител на АПИ, че по този участък от АМ "Европа" усилено се работи и той трябва да бъде завършен в средата на тази година, министър Караджов заяви:

"Нямаме време да слушаме такива обяснения. Съберете се още утре сутрин, вземете мерки за този обект и това, което вземете като мерки, го мултиплицирайте в бъдеще във всичките си договори, така че да имате максимално възможности за санкции за онзи, който строи по този начин."

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички