Понеделник,

Карадайъ със специален поздрав за 24 май. Благодари на учителите

От: СТАНДАРТ -
1120
Карадайъ със специален поздрав за 24 май. Благодари на учителите
A
A
A

Днес, в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност,  трябва преди всичко да благодарим на учителите, които палят искрата на знанието в нашите деца. Те са новите просветители! Поклон! Това написа във Фейсбук лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в специалния си поздрав за 24 май.

Ето какво още написа във Фейсбук Мустафа Карадайъ:

От свое име и от името на ДПС поздравявам всички български граждани с Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

В този ден, когато се прекланяме пред делото на светите братя Кирил и Методий, трябва преди всичко да благодарим на учителите, които палят искрата на знанието в нашите деца. Те са новите просветители! Поклон!

Днес, благодарение на кирилицата, България се простира на 5 континента, защото чрез нея милионите ни сънародници зад граница са отнесли частица от Родината по всички краища на света.

В тревожните времена, когато на крачка от нас има война, все повече се убеждаваме, че словото трябва освен да вдъхновява и да убеждава, защото то е най-силното оръжие на мира.

Мъдростта и светлината на 24 май ни показват, че когато има жажда за знания и любов към изкуството и духовността, надеждата за напредък не угасва. И в заедност можем да продължим по своя път към „светли бъднини“!

Честит празник!


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички