Неделя,

Карадайъ: Поклон пред делото на учителите по майчин език

От: СТАНДАРТ -
772
Карадайъ: Поклон пред делото на учителите по майчин език
A
A
A

Днес, в Международния ден на майчиния език, искам от името на ДПС и лично от свое име да поздравя всички учители по майчин език и всички читалищни работници, които пазят и разпространяват богатството на майчиния език. Това написа лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ във Фейсбук страницата си.

"Благодаря Ви за всеотдайността и любовта, с която преподавате на децата – билингви. Съвременни просветители, Вие пазите връзката с корените и пренасяте ценностите на отделните етнически групи в бъдещето. Поклон пред делото Ви!", допълни още Карадайъ

Ето целия пост на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ във Фейсбук по повод Международния ден на майчиния език:

Езикът е богатство. Не само защото е средство за общуване. Той е идентичност, културно многообразие и духовно извисяване.

Езикът е връзката с майката, рода и Родината, но и кодът, чрез който можем да опознаем и приемем различния. Да станем част от неговия свят, но и да го приобщим към своя.

В модерния, технологичен и мобилен ХХI век почти няма еднонационални държави – с един език, една вяра и една култура. Нашето голямо семейство – Европейският съюз, е най-яркият пример за това. В него всички ние, държавите – членки, сме заедно със своите различия, които, зачитайки и отстоявайки, превръщаме в общи действия. Приемаме се равни и свободни, ценейки многообразието, което дава всеки един от народите и етносите в Общността.

Днес, в Международния ден на майчиния език, искам от името на ДПС и лично от свое име да поздравя всички учители по майчин език и всички читалищни работници, които пазят и разпространяват богатството на майчиния език.

Благодаря Ви за всеотдайността и любовта, с която преподавате на децата – билингви. Съвременни просветители, Вие пазите връзката с корените и пренасяте ценностите на отделните етнически групи в бъдещето. Поклон пред делото Ви!

Съдбата ни е отредила свещената българска земя като обща. Нека живеем заедно - в мир и хармония, всеки със своя език, своята вяра, своята култура и своята отговорност пред род и Родина!

Честит Международен ден на майчиния език!


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички