Кантарджиев с обяснение за изчегъртването

Коментира и новия здравен министър

Кантарджиев с обяснение за изчегъртването | StandartNews.com

Настана едно такова време - ако не си заплашен от отстраняване, значи си никой. Това заяви в ефира на "Денят започва" по БНТ проф. Тодор Кантарджиев, който преди дни бе пенсиониран като директор на Националния център за заразни и паразитни болести (НЦЗПБ). Отстраняването му предизвика остри обществени и политически реакции, пред здравното министерство няколко дни имаше митинги с призиви проф. Кантарджиев да бъде възстановен на работа.

"Интересно е, че не знам коя политическа сила стои зад Кацаров”, каза проф. Тодор Кантарджиев. И допълни: „Сигурен съм, че някой настъпи мотиката, ама много яко. Лошото ще е, ако повторят или потретят.".

Благодаря човешки на хората, разбрах колко ме уважават. Покланям се на колегите от Института. По-добър колектив никога не е имало в Националния център за заразни и паразитни болести, каза експертът по повод подкрепата, която получи отколегите си и хората.

"Министерството прави толкова важни неща в момента, че не е нужно да настояват да ме връщат", иронично каза Кантарджиев.

"На майтап един колега ми казваше, когато дойде служебният кабинет, дали ние няма да си взимаме отпуск, май трябваше", пошегува се микробиологът.

"Какви важни други неща прави, каква нормотворческа дейност развива, какви съветници взима. Страшно ще става. Неговите съветници му дават акъл да търсят маана на предишните. Хората си завиждат, бе", добави Кантарджиев.

"Кацаров бе във второто правителство на Иван Костов и от тогава доста израсна в областта на пациентската дейност. Имам много положителна дейност към пациентски организации и към желанието да се организират хора", каза той.

"Защо не се въведе една специалност - "Пациент", за някои лекари, които последните няколко години са отдали живота си на тази дейност", заяви Кантарджиев, визирайки служебния министър.

Той добави, че не е обиден и не иска да взима различни пози. "Аз съм лекар, ще видя сега с какво ще се занимавам.”, заключи експертът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай