Четвъртък,

Кандидат-шофьорите полагат изпити в нови технологични зали

От: Мартина Суботинова -
186
Кандидат-шофьорите полагат изпити в нови технологични зали
A
A
A

Кандидат-шофьорите в София вече ще полагат теоретичните изпити за придобиване на правоспособност в две нови технологични зали, като всяка от тях с по 13 работни станции. Целта е повече хора да могат да решават изпитните тестове, съобщи служебният министър на транспорта Георги Тодоров.

„Всичко е електронизирано. Елиминиран е субективният фактор. Самите кандидати веднага след провеждане на изпита, научават своите резултати. Ефектът е, че ще бъдат изпитвани доста повече хора“, уточни Георги Тодоров при проверка на новите зали за полагане на изпит по теория за шофьорска книжка.

Служителите в администрацията разполагат с метал детектор, за да е сигурно, че хората, за които предстои изпит, няма да внесат в залите забранени предмети. На ден през залите ще минават шест изпитни групи или по около 120 човека седмично.

„Присъствието на нашия служител вътре в залата е доколкото да свери самоличността на кандидата, да свали личната карта, да заснеме лицето на кандидата, вътре има камери, които правят заснемането. Системата му определя на кое работно място да седне, системата му генерира изпитния тест”, обясни Бойко Рановски, директор на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация”.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички