Кандидат-депутатът с марихуаната: Сях си за мен, боли ме кръста

Валентин Велев е подал заявление за заличаване от листата и за напускане на партията

Кандидат-депутатът с марихуаната: Сях си за мен, боли ме кръста | StandartNews.com

Кандидатът за народен представител от листата на коалиция „Патриотичен фронт” в сливенския избирателен район, който бе заловен от полицията да отглежда марихуана, говори пред NOVA. Валентин Велев заяви, че е подал заявление за заличаване от листата и за напускане на партията.  Пред екипа на телевизията той заяви, че се разкайва и обясни, че отглеждал марихуаната с медицински цели. 

Велев е бил задържан, докато обработвал поле с марихуана в природен парк „Сините камъни” край Сливен.

Полицията е иззела 23 броя марихуана, а при претърсване в дома му е намерена сушилня с вентилация и 21 буркана с изсушена маса.

„Какво да кажа, бях сял малко за моя консумация. Намериха ги и ме арестуваха. Това е. Съжалявам. Не мислех, че е чак толкова незаконно”, разказа мъжът.

Велев обясни, че отглеждал конопа за медицински цели. „Имам проблем с кръста и я ползвах за болкоуспокояващи”, заяви кандидатът за депутат.

Казва, че давал и на роднина - също със здравословни проблеми. „Вуйна ми страда от глаукома. Много хора ползват конопено масло, а знаете, то е доста скъпо и е трудно човек да си го позволи”, разказа той.

След обявяването на акцията по залавянето му,  той сам решил да подаде документи, за да го отпишат от партията.

„Аз не го оправдавам в никакъв случай. След това, което е направил, беше естествено политическата му кариера да приключи”, заяви Доброслав Иванов,  областен координатор на НФСБ-Сливен.

А според представители на партията, акцията може и да е предизборна атака. Предстои прокуратурата да повдигне  обвинение за отглеждане и притежание на марихуана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай