Канал 3 е марка за доверие

Канал 3 е марка за доверие | StandartNews.com

Канал 3 беше сред най-коментираните медии тази седмица. Причината е в рестарта на телевизията, която претърпя сериозен пожар на 9 декември м. г. Как се възстановява медията след инцидента и какво цели с всички новости, които въведе само в рамките на изминалата седмица? Отговорите потърсихме от програмния директор на Канал 3 Ива Стоянова.

- Г-жо Стоянова, по-малко от два месеца след пожара в Канал 3 телевизията ви изглежда съвсем нова. Какво направихте за това кратко време?
- Най-важното, което постигнахме след пожара, е сплотеността на екипа. Канал 3 за нас не е просто телевизия, а кауза, марка за доверие и почтеност. Щастлива съм да работя с невероятни хора и професионалисти, благодарение на които Канал 3 в момента е най-бързо развиващата се и най-обективната телевизия. Пожарът провокира и решението ни за генерална смяна на техника и визия, защото загубихме много и решихме, че не просто ще се възстановим, но ще бъдем и по-добри! Преживяхме идеалния пример за поговорката "Всяко зло, за добро".
- Какви са основните промени?
- Визията. Канал 3 вече се излъчва във формат 16/9, с кристално качество към тв операторите. Построихме нови, модерни и красиви студиа. Сменихме опаковката на телевизията, а с всичко това се промени и самочувствието на екипа. Вече сме готови да се конкурираме и с най-големите на пазара. Доверието на публиката и все по-честото припознаване на Канал 3 за телевизията на народа ни дава допълнителна увереност.
- Кои са вашите козове?
- Най-големият коз на Канал 3 са запазените ни марки - всичко "на живо" и "без монтаж" - политика, спорт, култура. От февруари правим и по 18 емисии "Новини" всеки делничен ден и по 8 в почивните дни. Сутрешният ни блок започна с летящ старт - са двама настоящи министри в студио и специални интервюта с президента Георги Първанов, с двамата финансови министри - преди и сега - Дянков и Горанов, а в деня на 93-ия си рожден ден великата Стоянка Мутафова даде първото си интервю именно за предаването "Всяка сутрин" по Канал 3.
- Имате ли и други нови предавания?
- Да. От 16 ч всеки делник е изключително приятното и полезно семейно предаване - "Всеки следобед с Криси". Едно от светилата в природната медицина и гладолечението - д-р Вергиния Георгиева вече ще има свое авторско предаване - всеки вторник от 20 ч. Всеки делник в праймтайма 20 - 21 ч е и публицистиката на Канал 3, като предаването на парламентарните ни остриета - "За политиката с Габарева и Патарински" вече е в два дни от седмицата - сряда и петък. В понеделник е здравната публицистика, а в четвъртък вечер е градското предаване "Часът на кмета".
- Стартът на толкова много нови неща наведнъж не крие ли и рискове?
- Напрежението, бързането, притеснението са все неща, които съпътстват такива големи промени, но амбицията и устремът ни компенсират всички негативи. Особено когато постигаме желаното.
- Излъчвахте мачовете от "В" групите в есенния сезон. Ще продължите ли и след паузата?
- Да. Спортът е основна част от програмата на Канал 3. Освен мачовете имаме и всекидневно спортно предаване, вече с начален час - 21,10 ч. А новото студио на спорта, което зрителите ще видят следващата седмица, е наистина страхотно!
- Лично вие към какво ще стремите през 2015-а?
- Смисъл и хармония. Това искам и в личен, и в професионален план. Вярвам, че когато човек искрено отдаде себе си на някого или нещо и това е правилният избор, успехът и удовлетворението са неизбежни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай