Калин Вельов освежи софиянци

Групата посвети концерта си на Найден Андреев, Марги Хранова се включи с "Устрем"

Калин Вельов освежи софиянци | StandartNews.com

Калин Вельов и групата му "Тумбаито" разхладиха преди вечер софиянци с латиноритми. Те откриха музикалния сезон на сцената под открито небе пред НДК. Концертът им беше организиран от програмите "Хоризонт" и "Христо Ботев" на БНР.

Естествено, и тримата шефове дойдоха да се поразкършат. Радослав Янкулов се разхлади с розе и пура в компанията на Калина Станчева и Стефан Димитров. Главният архитект на столицата Петър Диков също изслуша концерта.

Музикантите посветиха лайфа си на Найден Андреев, с когото се сбогуваха същия ден по-рано. Марги Хранова се качи на сцената за специално изпълнение на неговата емблематична песен "Устрем".

На сцената на "Лято с радиото" музикантите изсвириха на живо новите си песни от последния им албум, който е уникална китка от родни шлагери. Повечето от тях са написани от най-именитите ни композитори, но в нов латино аранжимент. За първи път прозвуча и премиерната конкурсна песен "Аня", написана от Стефан Димитров, с която музикантите ще участват в конкурса "Бургас и морето". Самият композитор откри концерта с кратко слово.

"Парчетата са свързани с националното радио, с развитието и историята на нашата музика от 60-те години до петък. Вълнуваме се и очакваме с нетърпение реакцията на публиката, която ще чуе ретро музиката ни в латино вариант", призна Калин Вельов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай