Какво ще стане с детето, чиято майка почина в болницата във Враца

Грижите за него поемат бабата, дядото и леля му

Какво ще стане с детето, чиято майка почина в болницата във Враца | StandartNews.com

Агенцията за социално подпомагане е предприела всички действия според правомощията си за оказване на психологическа и материална подкрепа на детето, чиято майка почина на 30 януари в болница във Враца.

Детето ще продължи да се отглежда на същия адрес, в обкръжението на най-близките си роднини, съобщиха от Агенцията

Грижите за него ще поемат бабата и дядото по майчина линия, с помощта на лелята. Изпратено е писмо до Центъра за обществена подкрепа във Враца за съдействие и осъществяване на кризисна интервенция с цел преодоляване на емоционалните травми и съхраняването на психическото здраве на детето, която започна днес.

Момченцето и семейството му ще бъдат насочени за ползване на дългосрочна социална услуга към Центъра. Детето вече получава наследствена пенсия за другия си починал родител. Семейството е консултирано за възможността да бъде подпомогнато с помощи според предвидените в закона, както и за реда за учредяване на настойнически съвет.

По-рано днес министърът на здравеопазването обяви, че заради трагедията във Враца започва проверка на всички спешни центрове у нас.

ВИЖ ОЩЕ: Сербезова обяви наказанията за трагедията в болницата във Враца

По думите ѝ служителката на регистратурата е уволнена, но това не е достатъчно и предстои проверка на организацията на работа в здравното заведение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай