Сряда,

Какво ще стане с детето, чиято майка почина в болницата във Враца

От: Редакция -
201
Какво ще стане с детето, чиято майка почина в болницата във Враца
A
A
A

Агенцията за социално подпомагане е предприела всички действия според правомощията си за оказване на психологическа и материална подкрепа на детето, чиято майка почина на 30 януари в болница във Враца.

Детето ще продължи да се отглежда на същия адрес, в обкръжението на най-близките си роднини, съобщиха от Агенцията

Грижите за него ще поемат бабата и дядото по майчина линия, с помощта на лелята. Изпратено е писмо до Центъра за обществена подкрепа във Враца за съдействие и осъществяване на кризисна интервенция с цел преодоляване на емоционалните травми и съхраняването на психическото здраве на детето, която започна днес.

Момченцето и семейството му ще бъдат насочени за ползване на дългосрочна социална услуга към Центъра. Детето вече получава наследствена пенсия за другия си починал родител. Семейството е консултирано за възможността да бъде подпомогнато с помощи според предвидените в закона, както и за реда за учредяване на настойнически съвет.

По-рано днес министърът на здравеопазването обяви, че заради трагедията във Враца започва проверка на всички спешни центрове у нас.

ВИЖ ОЩЕ: Сербезова обяви наказанията за трагедията в болницата във Враца

По думите ѝ служителката на регистратурата е уволнена, но това не е достатъчно и предстои проверка на организацията на работа в здравното заведение.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички