Какво се случва с леопарда Данте, който подлуди Стара Загора

Проговори директорът на зоопарка

Какво се случва с леопарда Данте, който подлуди Стара Загора | StandartNews.com

Леопардът Данте, който вчера избяга от клетката си в Зоопаркът в Стара Загора, е в добро състояние и следващите дни ще бъде наблюдаван от ветеринарен екип. Той  беше  заловен близо до клетката си, след като бе упоен.

Сигналът за липсващото животно беше подаден вчера от служител малко след 10.30 часа и всички посетители бяха  евакуирани за около 15 минути от зоопаркът.

Причината за случилото се е небрежност на служител, който е не е затворил клетката на леопарда. Животното е обикаляло в района и не е напускало границите на зоокъта. За инцидента ще бъде съставен протокол и уведомени съответните компетентни органи, заяви директорът на Старозагорският зоопарк Ивелина Илиева.

"Данте е добре и вече се възстановява, днес както и следващите дни, ще бъде наблюдаван от ветеринарния екип на зоопарка. Ще проследим в действия всичко, което се случи, ще бъде съставен протокол и информирани необходимите компетентни органи, за да проследим какво точно се е случило", каза още Ивелина Илиева и уточни, че тези, които са закупили билети, вчера и сумата им не е възстановена ще бъдат поканени отново да посетят зоологическата градина.

Зоопаркът в Стара Загора от днес отово е отворен за посетители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай