Четвъртък,

Какви пари въртят в СЕМ? Скандални разкрития на депутат

От: Редактор -
2260
Какви пари въртят в СЕМ? Скандални разкрития на депутат
A
A
A

"Демократична България" още в самото начало показа отношението си за начина, по който се управлява БНТ, за поведението на генералния директор. Знаете, че Христо Иванов, поканен в БНТ, поиска оставката на Емил Кошлуков от ефира на обществената телевизия.

Искаме промени и в ЗРТ, неща, които сме предлагали, излязоха, че са споделени. Нямаше никакви предварителни уговорки. Това коментира депутатът от ДБ Стоян Михалев в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

"112-то място по свобода на словото не е случайно в България и какъв е приносът на БНТ и СЕМ. Те могат всичко да оспорват, но в предишния парламент извикахме СЕМ на изслушване, те дойдоха да представят отчета си, но ние отказахме да го направим.

Тогава Бетина Жотева ни обясняваше колко са важни парите за мониторинг, защото не им достигат, а разбрах, че там се раздават бонуси, правят промени конструктивни", допълни Михалев.

"Системата с политически квоти в регулаторите не работи добре. Разбирам от медиите, че сегашният състав от СЕМ бърза да изтегли цялата процедура за нов генерален директор на БНТ за април.

В края на април изтичат мандатите на трима от членовете на СЕМ, а през юли изтича мандатът на Емил Кошлуков Какъв е смисълът да се изтегля в последните три дни от мандата да се избира директор с неизтекъл мандат. Това показва някакви зависимости", каза още той.

 


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички