Как ще използваме новите билети в София

От 1 януари 2023 г. влизат в продажба новите билети за столичния градски транспорт

Как ще използваме новите билети в София | StandartNews.com

От 1 януари 2023 г. влизат в продажба новите билети за столичния градски транспорт - билети за 30 и 60 минути. В рамките на това време пътниците ще могат да сменят неограничен брой превозни средства.

Цената за 30 минути остава досегашната 1,60 лв., а за 60 минути е 2,20 лв.

Ще има и 24-часова карта, която позволява неограничен брой пътувания с всички видове транспорт и е на цена от 6,00 лв.

Шофьорите също ще могат да продават билети на цена от 2,00 лв. и ще важат само за конкретното превозно средство без право на прекачвания.

Новите билети-карти за 30 и 60 минути е необходимо да бъдат валидирани при качване, ако това не се спазва, ще има глоба от 3 лв. за нарушителите.

Хартиените билети, които вече са закупени, могат да бъдат използвани до 1 март догодина.

Всички месечни и годишни абонаменти за градския транспорт в столицата, както и картите, остават в сила и следващата година.

"През лятото от СОС беше приета нова тарифна политика на града, която има за цел да систематизира и организира по по-удобен начин за пътниците превозните документи. Въпреки необходимостта от поскъпване на билетчето, заради скока на цената на енергоносителите,  се опитахме да запазим цената и да привличаме нови пътници, а не да ги отблъснем", посочиха на брифинг представители на ЦГМ, цитиран от Нова.

"Новите билети за 30 и 60 минути ще са електронни билети. Те ще се качват на носителите на ЦГМ – добре познатата карта пластика на цена от 3 лева или “Ultra Lite” карта, която ще е с цена от 80 стотинки", посочи Димитър Дилчев, изпълнителен директор на Центъра за градска мобилност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай