Как катаджии влизат в ролята на миризливи памперси

Поведението им е пряко нарушение на Етичния кодекс на служителите на МВР

Как катаджии влизат в ролята на миризливи памперси | StandartNews.com

„Поведението на полицаите от вашето разследване за мен е пряко нарушение на Етичния кодекс на служителите на МВР. Такъв тип поведение уронва престижа на МВР, но това може най-много да му докара дисциплинарно уволнение“, заяви пред Нова телевизия бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев.

„Въпреки това има разликата между едно журналистическо разследване и едно реално разследване, което се провежда от прокуратурата. Самото снимане с пари, което е направил един от полицаите, не би трябвало да бъде престъпление“, каза още той.

„В МВР има едни такива длъжности, които са като памперсите. Трябва да се сменят периодично, защото иначе издават миризма", каза още Калин Георгиев.

„Надявам се разследването да докаже, ако има престъпление, но това са много сложни процеси. Данчо Катаджията и другият полицаи също имат своите права. Те имат право да се защитят“, каза Георгиев.

„Престъпленията, които би могла да докаже "Вътрешна сигурност" са търговия с влияние или злоупотреба с власт. От гледна точка на морала и на етиката, там има вече друг документ, който за мен би трябвало вече да бъде приложен", посочи той.

И допълни: „Не искам да раздавам оценки и присъди от телевизора, но това е брутално и безобразно".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай