Как да се отървете от хлебарки без химикали

Ако откриете насекомото у дома, не оставяйте ситуацията да се развие

Как да се отървете от хлебарки без химикали | StandartNews.com

За разлика от дървеници, тези насекоми не хапят, но предизвикват инстинктивно отвращение и носят болести. Само една женска хлебарка може да съсипе живота на цяла жилищна сграда.  Свободният достъп до храна, висока влажност, топлина и тъмнина са идеални условия за хлебарки. Те се придвижват от апартамент в апартамент през пукнатини в прозорци или врати, пълзят по вентилационни шахти, тръби, улеи за боклук и фасади на сгради. Освен това те могат да бъдат внесени случайно в къщата с дрехи, заедно със стари неща по време на преместването, в куфар от ваканция, с пощенски пратки или доставка от магазин за мебели. Как да се отървете от хлебарки с народни средства, пише actualno.com:

Ако хлебарки все пак се заселят във вас, в никакъв случай не трябва да оставяте ситуацията да се развие. Тези насекоми бързо ще се разпространят не само в апартамента, но и в цялата къща. Междувременно мухълът, патогенните бактерии и вирусите се натрупват по лапите им. Те могат да причинят алергии и астма. Освен това има много известни случаи, когато хлебарки се качват в ушите. И така...какво ви предлагаме като противодействие срещу хлебарки?

Замръзване

Един прост и изпитан във времето и най-важното - абсолютно безплатен начин. Както всички насекоми, хлебарки се страхуват от студа и не могат да поддържат вътрешната топлина сами. Ето защо, когато температурата падне до 5 градуса, вредителите започват да умират. За да "неутрализирате" яйцата от хлебарки, имате нужда от минусова температура. Методът на замразяване обикновено се прибягва, когато други средства вече не работят. За да направите това, отворете прозорците, отворете вратите на шкафа и изключете централното отопление, така че тръбите да не се спукат. Минималното време за вентилация е четири часа. Този метод може да се използва само през зимата.  В този случай обаче съществува риск от повреда на водоснабдителната система и домакински уреди.

Най-простият капан

Това е добър вариант, ако колонията от насекоми все още не е нараснала. Можете да си купите готов капан за лепило в магазина или да го направите сами. Всеки дълбок буркан или купа ще направи това. Намажете вътрешната повърхност с растително масло и поставете малко захар, мед, бисквити, хляб или плодове на дъното. Миризматата на стръвта ще примами хлебарката да влезе вътре, но поради мазнината няма да може да се измъкне. Тези трикове са абсолютно доказани във времето и ще ви помогнат по напълно безвреден начин да се отървете от тези неприятни нашественици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай