Как да подобрите комфорта на леглото си?

Качественият сън е изключително важен, за да може организмът ви да функционира добре

Как да подобрите комфорта на леглото си? | StandartNews.com

Качественият сън е изключително важен, за да може организмът ви да функционира добре и да се чувствате отпочинали и фокусирани. Ако напоследък усещате, че изпитвате трудност да заспите и постоянно се въртите или пък често се събуждате, това може да е признак, че имате нужда да подобрите комфорта на вашето легло. Ето няколко съвети от експертите, които ще ви помогнат отново да спите добре и да се наслаждавате на енергизираща почивка всяка нощ:

Сменете стария матрак

Замислете се, вие прекарвате приблизително 7-8 часа от денонощието в сън, докато лежите на вашия матрак. Той е от огромно значение за комфорта на вашето легло. В случай, че са минали дълги години от последния път, в който сте го сменяли, както и ако са се появили някакви признаци на износване, значи е време да го смените. Сред най-ясните признаци, че е време да инвестирате в нов матрак е появата на неравности по повърхността на матрака, лоша миризма, петна и т.н.

Инвестирайте в топ матрак

Ако състоянието на основния ви матрак не е прекалено износено и не е дошло време за смяна, но все пак искате да наградите комфорта, инвестицията в топ матрак е отлична идея. Той ще ви помогне да наградите комфорта на леглото си, без да е нужно да отделяте голяма сума за покупка на нов матрак. В допълнение топ матраците помагат да поддържате по-добра хигиена на съня и ще запазят матрака ви в по-добро състояние за по-дълго.

Уверете се, че спите на удобна възглавница

За съжаление възглавниците и до днес продължават да са един от най-подценяваните продукти за сън. Експертите обаче са категорични, че те също имат голям принос затова да се чувствате удобно, докато спите. Предназначението на възглавниците е да осигурят добра опора на врата и гръбнака, докато спите. Изборът на подходящата възглавница намалява риска от това да се събудите схваната и да усещате дискомфорт или дори болка във врата и гръбначния стълб. С други думи, вземете на сериозно избора на подходяща възглавница. Ако усещате, че вашата възглавница не ви е достатъчно комфортна и ви пречи да се насладите на релаксиращ сън, не се колебайте, а бързо отидете да си купите нова.

Изберете комфортно спално бельо и завивки

Спалното бельо има пряк досег с кожата ви по време на сън и също има важно значение за вашето удобство. Когато избирате спално бельо, материята, а не визията, трябва да е основния фактор, на който да базирате покупката си. Препоръчително е да изберете нежни и деликатни материи, като памук например.

Още един важен съвет е да ги съобразите и със сезона. Когато навън е хладно, искате топло спално бельо, което ще ви осигури уют. За да не ви е студено, уверете се, че сте избрали топли и меки одеяла или олекотени завивки. През лятото пък трябва да се насочите към по-леки и проветриви материи, които ще позволяват на тялото да се охлажда и ще го предпазят от неприятно прегряване. Разгледайте качествени топ матраци от полиуретанова пяна от Intershop!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай