Изненади с времето. Две прекрасни новини

13 няма да е фатален за студа

Изненади с времето. Две прекрасни новини | StandartNews.com

В пълен синхрон с хаоса, в който живеем, и времето ще ни изненада във фаталния ден от месеца – 13 февруари. Чакат ни не фатално ниски температури, а напротив –  доста прилични за месеца. Утрото ще е мразовито, температурите в София ще са от минус 5. Но слънцето вече няма да хапе. Термометрите бързо ще се покачат до 6 градуса, съобщава дежурният синоптик от НИМХ.

 И така ще е занапред, като от четвъртък идват градусите, за които си мечтаем от седмици – над 10. Очертава се много топъл уикенд, затова планирайте го още отсега.

Нещо повече – сутрин вече няма да е така мразовито, още от вторник минималните температури вече ще са около нулата.

Над планините в понеделник също ще е слънчево, с умерен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра - около минус 6°.

По Черноморието ще е предимно слънчево, със слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са до 7°. Толкова ще е и температурата на морската вода, а вълнението ще е 1-2 бала.

Единствената лоша новина е, че луната влиза в последната четвърт. Приключи периода на пълнолуние, а с него и времето, в което имахте възможността да преместите дори планините, които се изпречват на пътя. Жизнената енергия отслабва, както и имунната система.

Затова внимавайте на Трифон Зарезан, не прекалявайте с алкохола.

Не зачерквайте Деня на влюбените, подарете си време за релаксиране и се отпуснете с любимите хора.

С други думи - забавете темпото, но… не се отпускайте, тъй като до новолунието трябва да довършите всички започнати дела. То настъпва на 20 февруари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай