Петък,

Изненади с времето. Две прекрасни новини

От: стандарт -
13472
Изненади с времето. Две прекрасни новини
A
A
A

В пълен синхрон с хаоса, в който живеем, и времето ще ни изненада във фаталния ден от месеца – 13 февруари. Чакат ни не фатално ниски температури, а напротив –  доста прилични за месеца. Утрото ще е мразовито, температурите в София ще са от минус 5. Но слънцето вече няма да хапе. Термометрите бързо ще се покачат до 6 градуса, съобщава дежурният синоптик от НИМХ.

 И така ще е занапред, като от четвъртък идват градусите, за които си мечтаем от седмици – над 10. Очертава се много топъл уикенд, затова планирайте го още отсега.

Нещо повече – сутрин вече няма да е така мразовито, още от вторник минималните температури вече ще са около нулата.

Над планините в понеделник също ще е слънчево, с умерен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра - около минус 6°.

По Черноморието ще е предимно слънчево, със слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са до 7°. Толкова ще е и температурата на морската вода, а вълнението ще е 1-2 бала.

Единствената лоша новина е, че луната влиза в последната четвърт. Приключи периода на пълнолуние, а с него и времето, в което имахте възможността да преместите дори планините, които се изпречват на пътя. Жизнената енергия отслабва, както и имунната система.

Затова внимавайте на Трифон Зарезан, не прекалявайте с алкохола.

Не зачерквайте Деня на влюбените, подарете си време за релаксиране и се отпуснете с любимите хора.

С други думи - забавете темпото, но… не се отпускайте, тъй като до новолунието трябва да довършите всички започнати дела. То настъпва на 20 февруари.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com