Изложба на #ПромениКартинката разказва за мащаба на сериозния проблем с неправилно изхвърлените фасове

Информационната кампания #ПромениКартинката с наситена програма от инициативи през годината, с които цели да провокира отговорно потребителско поведение

Изложба на #ПромениКартинката разказва за мащаба на сериозния проблем с неправилно изхвърлените фасове | StandartNews.com

Всяка секунда по света десетки хиляди фасове се изхвърлят неправилно и замърсяват околната среда. Въпреки малкия си размер, цигарените филтри са един от най-големите замърсители в градовете и в природата. За да алармира за фактите и да очертае мащаба на сериозния проблем, кампанията на Филип Морис България #ПромениКартинката,  съвместно с вестник „Стандарт“, представя информационна изложба на една от най-ключовите локации в София – Моста на влюбените.

Там, от 29-ти март до 7-ми април  минувачите ще могат да намерят отговор на въпроси като: от какво е направен цигареният филтър, защо неговото разграждане в околната среда може да отнеме до 15 години, колко хиляди цигарени фасове се изхвърлят неправилно в околната среда само за 1 секунда и други. Изложбата се осъществява в партньорство  с вестник „Стандарт“ и със съдействието на Столична община.



Това е нашата четвърта по ред информационна изложба на #ПромениКартинката в столицата и изключително се вълнуваме, че и този път провокативните визии ще привлекат погледите на минувачите на тази ключова за града ни локация. Моста на влюбените разкрива гледки към Витоша и НДК и е своеобразно олицетворение на динамиката на града. Тази локация комуникира перфектно нашето най-ключово послание, а именно - важността да бъдем информирани, да се стараем да опазим градовете и парковете ни чисти от замърсяване с цигарени филтри и други отпадъци и да осъзнаем какво оставяме след себе си в природата и в градската среда“, споделя Диляна Якова, мениджър „Регулации и устойчиво развитие“ във Филип Морис България.



От старта си през лятото на 2021 година информационната кампания #ПромениКартинката  привлича вниманието на обществото с многообразие от проекти и колаборации. Сред тях са ежегодни доброволчески почиствания на ключови локации в страната, „пътуваща изложба“ с информационни панa, която посещава малки и големи градове, за да сподели фактите за проблема със замърсяването на околната среда с неправилно изхвърлени фасове, видео проект в колаборация с талантливите студенти от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ и партньорство с някои от най-значимите арт, музикални и културни събития в страната.



И през тази година наситената програма от активности на #ПромениКартинката цели да изгради мост между социално  значимата тема и екосъзнанието на потребителите, като провокира отговорното им поведение.
 


 


 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай