Издирват нов джигит! 260 км/ч на Околовръстното

Мъж пусна скандално видео

Издирват нов джигит! 260 км/ч на Околовръстното | StandartNews.com

МВР издирва нов джигит на пътя. Мъж си направи видео как лети по столичното Околовръстно шосе с близо 260 километра в час, съобщава бТВ. На видеото се чува как мъжът поздравява бТВ.

От профила на шофьора в социалите мрежи се разбира, че той има четири фиша - за липса на колан, за липса на шофьорска книжка в него или за превишена скорост на пътя. Той сам е публикувал нарушенията си.

"Ако това наистина е Никола Караасенов, нека той да прояви смелост и следващия път, когато шофира с такава скорост, да си покаже и лицето. Няма защо да се притеснява. Той е безсмъртен. Шофира с 250-260 км/ч", каза Владимир Тодоров от Българката асоциация на пострадалите при катастрофа.

По думите му дори да няма катастрофа, според Наказателния кодекс това е хулиганска проява, извършена при управлението на автомобил и се наказва с лишаване от свобода до три години.

"При шофиране с тази скорост, ако се спука гума или някои реши да се преустрои, ще стане такава верижна катастрофа, че е възможно да има десетки загинали. Този младеж шофира с три пъти над допустимата скорост. Дори и да не се стигне до верижна катастрофа с много жертви, този човек няма да оцелее, ако се случи нещо непредвидено на пътя", добави Тодоров.

Той се обърна към Столична община, към КАТ и към МВР с молба да се поставят камери за скорост по Южната дъга на София.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
BBS
преди 2 месеца

Шокиран съм, наскоро научих, че 90 процента от хората са заразени с паразити, поради тях имаме повечето заболявания (включително рак), алергии, хронична умора и главоболие, торбички под очите, акне и папиломи, чести настинки и слаб имунитет, тази инфекция бавно ни убива. Вземете теста и разберете дали сте заразени и как да спасите себе си и близките си:----- https://shout.to/testa

Откажи