Избягала боа паникьоса мол

30 минути влечугото висяло от тавана, никой не посмял да го хване

Избягала боа паникьоса мол | StandartNews.com

ФОТО: TrafficNews.bg

Змия избяга от все още неработещ зоомагазин в търговския център „Гранд” на пъпа на Пловдив, предизвика паника в мола и вдигна на крак пожарната. влечугото успяло да счупи стъклото и изпълзяло в магазина, съобщи TrafficNews.bg. Ужасени пловдивчани позвънили на тел. 112 и алармирали, че 7-метров питон виси от тавана. От Пожарната под тепетата потвърдиха за сигнала. Говорителят на звеното към МВР Цвятко Дешев заяви, че към мястото е тръгнал екип на сектор „Специални дейности”.

След първоначалната паника се оказа, че влечугото е далеч по-малко. Съдържателите на магазина обясниха, че става въпрос за боа, дълга по-малко от 2 метра. В паниката си обаче хората, подали сигнала, явно са видели змията доста по-голяма...

Боата висяла близо 30 минути на лампа от окачения таван, но никой не посмял да я хване, разказаха очевидци пред TrafficNews.bg. Влечугото буквално се провесило върху главите на две момичета, които вървели по етажа.

В момента издирването й продължава, а властите се опитват да я примамят с мърша, като къртят и стените, за да проверяват дали е вътре. Целият етаж е отцепен, но молът не е евакуиран.

Магазинът, от който е избягала боата, от три години стои с табела "предстоящо откриване", разказаха собственици на обекти. През цялото време вътре имало паяци, гущери, змии и риби. Според тях, собственикът е продавал животните в интернет.

Преди година са наводнил и етажът. Пълнили аквариумите и забравили да спрат водата. Собственикът с никой не говорил от съседните магазини. Магазинерите са му правили забележка за животните, подавали са сигнали, но обектът продължавал да бъде като склад за животни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай